La Paz 1. 7. 2021

1. 7. 2021

Další cesta přes noc proběhne klidně a tak se probouzíme kolem sedmé hodiny, kdy nás čeká ještě přejezd přes hlavní sedlo, a pak už klesáme do hlavního města.

V La Pazu se od našeho odjezdu značně ochladilo, je zataženo a dokonce tu už sněží. Kolem desáté hodiny vystupujeme z autobusu ve čtvrti Fatima, vybereme si peníze, naskočíme do taxíku a necháme se odvézt na autobusové nádraží. Zde si koupíme lístky na další noční autobus do města Sucre, uschováme si naše velké batohy v úschovně a vyrazíme do centra, kde si zajdeme na fotografickou výstavu World Press Photo. Vstup je zde zdarma a není tu takový nával, jako když se tato výstava koná v Praze. Z vystavených fotek je zajímavá mimo jiné i série fotografií bolívijských žen, které v ringu bojují úplně stejně jako zápasníci wrestlingu, akorát jsou oblečené ve svých tradičních krojích. 🙂

Po obědě v naší „známé“ restauraci se nechá Michal ostříhat, pak si skočíme zahřát se na náš oblíbený teplý incký nápoj api a pak si na zbytek času zajdeme do galerie umění.

Z galerie se už musíme rychle vrátit na nádraží, kde na poslední chvíli nastoupíme do našeho autobusu, který je sice dražší než ten předchozí, ale je také mnohem pohodlnější a dokonce nám pustí i (bohužel hodně béčkový) film.

Pokračování v Sucre.