Wellington 19.-21. 4. 2011

19. 4. 2011

Po příjezdu do Wellingtonu vyjíždíme z trajektu s naším nouzovým osvětlením. Ještě že nejedeme daleko a na cestu nám svítí pouliční světla. Opět míříme navštívit našeho přítele Pavla, u kterého získáme na dvě noci pokoj na přespání a teplé večeře k tomu.

20. 4. 2011

Ráno odvážíme auto do servisu a mezitím si jdeme projít město.

Projdeme se uličkami s obchody

a vyjedeme si lanovkou na kopec s krásným parkem a botanickou zahradou.

Pak sejdeme zpět do centra a zastavíme se u budovy Parlamentu.

Následuje procházka kolem přístavu a blízkého okolí

a dnešní prohlídku města zakončíme návštěvou muzea TePapa.

Mezitím se dozvíme, že auto máme opravené, takže si ho vyzvedneme a vracíme se zpět do muzea. Muzeum je opravdu krásné, plné zajímavých expozic, kde si můžete např. vyzkoušet na vlastní kůži zemětřesení, nebo si prohlédnout ohromnou oliheň.

21. 4. 2011

Ráno se rozloučíme s Pavlem a celou zdejší komunitou a protože jsme si v muzeu zdaleka neprošli všechny expozice, i dnes se tam na dopoledne vrátíme. Nakonec se odtud nemůžeme odtrhnout a odcházíme až kolem druhé hodiny odpoledne a autem vyrážíme pryč z Wellingtonu směrem k zhruba 300 km vzdálenému městu Nappier. Dnes ale celou cestu nestihneme a tak zůstáváme v kempu před městem Dannevirke. V kempu, který je zdarma, jsou pouze toalety a když sem přijedeme, jsme tu úplně sami. Asi za další hodinu přijede ještě jedno auto, ale jinak jsme tu docela ztracení.