Manila 23.-24. 2. 2011

23.2.2011

Brzy ráno přijíždíme do Manily a bez komplikací se vracíme na hotel, kde si necháváme velký batoh. Protože si z každé země chceme na památku přivézt aspoň maličkost, vyrážíme detailně prozkoumat zřejmě největší nákupní centrum v centru Manily – Robinsons place. Před vstupem do nákupního centra musíme nechat ochranku prověřit, že po kapsách ani ve svých zavazadlech nepronášíme dovnitř nějaké nebezpečné věci. Ostatně stejná procedura se opakuje i při každém vstupu do nadzemky. Tentokrát v nakupování ale nejsme úspěšní a nic si nekupujeme.

Aspoň, že západy slunce jsou v Manile také tak pěkné, jako jinde na Filipínách.

Večer se ubytujeme opět pouze na 12 hodin 😉 a ještě před usnutím si zahrajeme hru na kočku a myš, protože se v našem pokoji prohání nějaká myška. Personál hotelu se nám omlouvá, myš vyžene a my můžeme snad v klidu usnout…

24.2.2011

Brzo ráno vstáváme, sbalíme věci, které ještě do večera necháváme na hotelu a zajedeme si nadzemkou do moderní čtvrti Makati kolem zastávky Ayala. Odtud si naštěstí nějaké drobnosti odvezeme, ale jinak tu už nic nestíháme.

Vracíme se na hotel, odkud odjíždíme na letiště taxíkem. Naštěstí jsme na letišti téměř 3 hodiny před odletem, protože téměř celou jednu hodinu stojíme ve frontě na odbavení. Celkem 2x nám skenují naše zavazadla a ještě k tomu je před vstupem do letadla osobně prohrabávají, je to docela otravné… Naše letadlo společnosti Qantas odlétá dle plánu a my tak opouštíme další zemi.

V letadle je výborný audiovizuální systém, díky kterému si můžeme pouštět filmy a hudbu dle libosti prakticky ihned po nástupu. Po vydatné večeři jdeme ale raději spát, protože let trvá pouze 8 hodin.