Cusco 30.-31. 7. 2011

30. 7. 2011

Po příjezdu do Cuzca si zajdeme na večeři do jedné z místními tolik oblíbených restaurací s pečenými kuřaty.

Dnes nás po večeři čeká ještě návštěva představení lidových tanců za doprovodu živé kapely. To vše se odehrává v sále pro skoro 500 lidí. Představení trvá skoro hodinu, během které před námi dovádí tucet tanečníků, kteří se nám během večera ukáží při každém tanci v jiném kroji.

Na následující fotce je tanec, při kterém tanečníci představují opilé mladíky, kteří se snaží získat pozornost svých přítelkyň. 😉

Následující kroj je v Cuzcu stále běžně k vidění. Nosí ho obvykle ženy s lamami, které se nechávají za poplatek vyfotit s turisty.

31. 7. 2011

Opět se po delší době stěhujeme, už nám to pomalu začínalo chybět. 😉

Do menších batůžků si bereme vše potřebné na třídenní výlet na Machu Picchu, velké batohy necháváme na hostelu a vyrážíme na místo, odkud bychom se měli dostat autobusem do městečka Ollantaytambo. Cestou na nádraží v Cuzcu konečně najdeme supermarket, kde nakupují místní a kde jsou ceny mnohdy poloviční ve srovnání s obchody v turistickém centru. Nakoupíme si pár drobností a dojdeme k autobusu. Zde nás kromě velké fronty lidí čeká zklamání, protože přímý autobus do Ollantaytamba má jet až později odpoledne. Hledáme náhradní variantu, kterou mohou být třikrát dražší minivany. Nakonec ale nastupujeme za rozumnou cenu do krásného čistého autobusu, který nás nakonec doveze přímo až do našeho cíle. Je to totiž autobus patřící nějaké cestovce, který jede vyzvednout turisty vracející se z Machu Picchu a místo aby jel na místo prázdný, řidič si chytře přivydělává.

Pokračování v Ollantaytambu.